Stichting Survival Neede 2017.

Stichting Survival Neede 2017
Een zware en veelzijdige vorm van duursport. Een groeiende tak van sport, waarbij het lange-afstand lopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende zware hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers die deelnemen aan de landelijk georganiseerde wedstrijden. Niet alleen wordt een aanzienlijke krachtinspanning verwacht van de atleten, ook souplesse en techniek spelen een bepalende rol voor het uitlopen van een run.
De survivalrun is opgebouwd uit een parcours van minstens 5-7 km (korte run), ongeveer 8-14 km (middellange run) of tussen 15-25 km (lange run) waarin zich verschillende hindernissen bevinden die overwonnen moeten worden. Naast de natuurlijke hindernissen, zoals duikers, doorwadingen etc., worden hindernissen door de parcoursbouwers gebouwd. Deze hindernissen zijn verschillend van lengte, zwaarte en moeilijkheid. Techniek en souplesse zijn dus evenzo bepalend als kracht.

bij de vvv kunt u het gewicht van een boomstam raden. Kniepertjes zijn te koop en we staan buiten bij de winkel. De winkel is ook geopend

sportevenement, varia

22 oktober 2017 vanaf 09:00 tot 18:00