Vrijhof cultuur presenteert… Amsterdams Kleinkunst Festival | Halve Finalistentournee,

Vrijhof cultuur presenteert… Amsterdams Kleinkunst Festival | Halve Finalistentournee, met Rosa da Silva, Rikkert van Huisstede en EMMA.

 

Enschede – Rosa da Silva, Rikkert van Huisstede en het trio EMMA (Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes) zijn drie van de zes door het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) geselecteerde deelnemers die door mogen naar de halve finale in de strijd om de AKF Sonneveldprijs en op donderdag 14 maart om 19.30 uur een try-out spelen in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit Twente. Het AKF is een succesvolle kweekvijver voor kleinkunst- en cabarettalenten waar onder meer Claudia de Breij, Van der Laan en Woe en Yentl en de Boer in de finale stonden. Misschien zie je in de Vrijhof al wel de winnaar van 2019! Lees meer/bestel kaarten op www.utwente.nl/cultuur.

'Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst!'

 

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) drie van de de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2019: Rosa da Silva, Rikkert van Huisstede en EMMA (Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes).

Deze cabaret- en kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Daarbij worden ze gecoacht door verschillende theatermakers en regisseurs. Alles om straks goed voorbereid de ‘Halve Finales’ in Theater Bellevue in Amsterdam te kunnen spelen.  

Rosa da Silva met Daar moet je heen

Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er - door een goed opgebouwde grap van Henny - werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Rikkert van Huisstede met Zou jij het zijn

Zou jij het zijn is een theaterprogramma waarin liedjes, gedichten en teksten elkaar intuïtief afwisselen, alsof alles ter plekke ontstaat. Rikkert leeft zijn leven als een kunstwerk en vertelt daarover op het toneel. Over de overeenkomsten tussen mannen en vrouwen, over verliefd worden op meer mensen, over verbinding maken door dicht bij jezelf te blijven. Dat is grappig filosofisch, liefdevol en confronterend, verfrissend en uniek. Rikkert is verliefd op zijn publiek en blijft zingen tot hij hun harten verovert.

EMMA met This is Y

 Je bent niemand, totdat iemand van je houdt.
Je bent niemand totdat iemand om je geeft.
Je bent niemand in de wereld, totdat anderen je zien,
Tot een ander je bevestigt dat je leeft.

This is Y is een muzikale zoektocht naar de identiteit van een nieuwe generatie. Een generatie die worstelt met de paradox van het erbij willen horen en het uniek willen zijn, en daarmee enkel lijkt te leven voor de bevestiging van anderen. Kunnen, en durven we nog echt authentiek te zijn? EMMA brengt een muzikale hunkering naar liefde, geborgenheid en verbinding. Generatie Y gevangen in close harmony. 

 

 

Datum : Donderdag 14 maart 2019

Tijd      : 19.30 uur

Plaats  : Vrijhof, Universiteit Twente

Details

Soort evenement
Klein kunst festival

Wanneer
14 maart 2019 vanaf 19:30 tot 23:59

Waar
Vrijhof, Universiteit Twente

Categorieën