Vrijhof cultuur presenteert… EXPO Other Places, een groepsexpositie met werk van Annelien Dam, Jud

Vrijhof cultuur presenteert… EXPO Other Places, een groepsexpositie met werk van Annelien Dam, Judith Schepers en Daniëlle Spoelman. 

Enschede – Op donderdag 28 maart om 16.30 opent schrijver, dichter, vertaler, journalist en fotograaf Ernst Bergboer de expositie Other Places, in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit. Other Places is een gemeenschappelijke project van Annelien Dam, Judith Schepers en Daniëlle Spoelman. Drie verschillende kunstenaars die vaak op papier werken maar zeer diverse technieken gebruiken van sjabloondruk, fijn tekenwerk tot aan kleurrijk gouache. In deze multi-solo expositie tonen zij vanuit verschillende perspectieven hun beeld op de andere plek. Other Places nodigt je uit om eens met een andere blik naar buiten te kijken. Kijk voor meer informatie op www.utwente.nl/cultuur.

Over Other Places

Bij Judith Schepers is de andere plek plaats vaak het bos waarbij de fijn getekende bomen erg aantrekkelijk zijn maar waarin ook altijd een dreigend gevoel aanwezig is. Volgens haar is het bos niet alleen maar liefelijk maar kan het ook duister en hard zijn.

Annelien Dam focust zich op de mens in de stedelijke leefomgeving. Deze ruimte biedt geborgenheid maar de lege stille straten doen vermoeden dat dit tegelijkertijd een schijnveiligheid is.

Daniëlle Spoelman onderzoekt in deze tentoonstelling de relatie tussen mens en de natuurlijke omgeving. In sprookjesachtige beelden lijken mens en dier opgenomen te worden in de bosachtige omgeving terwijl zij zich feitelijk amper van elkaar bewust lijken te zijn.

Al deze Other Places vertellen ons dus tegenstrijdige verhalen. Wat vertelt onze omgeving over ons, hoe zien wij die en welke relaties onderhouden wij nu werkelijk met deze plaatsen? Drie verschillende kunstenaars die vaak op papier werken maar zeer diverse technieken gebruiken van sjabloondruk, fijn tekenwerk tot aan kleurrijk gouache. Other Places nodigt je uit om eens met een andere blik naar buiten te kijken.

 


De expositie is te zien van donderdag 28 maart tot donderdag 9 mei 2019

Plaats  : Expositieruimtes Vrijhof, Universiteit Twente

 

De Vrijhof is op werkdagen geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie: UTWENTE.NL/CULTUUR

Details

Soort evenement
expositie

Wanneer
28 maart 2019 vanaf 16:30 tot 23:59

Waar
Expositieruimtes Vrijhof, Universiteit Twente

Categorieën