<

Cursus kruidengebruik in Kruidenhof Eibergen

Cursus kruidengebruik

in Kruidenhof Eibergen

 

Kruidengeneeskundige Marianne Holtslag geeft woensdag 27 oktober in Eibergen een informatiebijeenkomst over de kruidencursus, die vanaf volgend voorjaar in de Kruidenhof te Mallum wordt gehouden. Vanaf 10.30 uur vertelt ze over de inhoud van de cursus, die in totaal 15 dagdelen in beslag neemt. Het is de bedoeling diepgaand het gebruik van kruiden in te gaan. Ook komt het maken van zalf aan de orde, evenals het leggen van kompressen en de signatuurleer van de planten. Deelnemers kunnen zelf ook aangeven wat ze graag zouden willen leren en cursisten krijgen onbeperkt toegang tot de kruidentuin tijdens de openingsuren.

Kruidengeneeskunde hoort net als homeopathie tot de natuurgeneeskunde. ,,Je kijkt niet alleen naar de gezondheidsklacht, je brengt alles in kaart door uitgebreid met je cliënt te praten. Over wat je eet, wat je doet op een dag, of er trauma’s zijn,” vertelt Marianne. Ze gaf al eerder cursussen en had daarnaast ook tot voor kort een eigen praktijk. ,,Maar ik wil me nu meer toeleggen op de educatie.”

De cursus is bedoeld voor eigen kruidengebruik, want voor het behandelen van andere mensen is meer kennis vereist. Maar het vormt een solide basis om eventueel de kennis van de geneeskrachtige kruiden in een vervolgtraject uit te breiden, zoals bijvoorbeeld de driejarige opleiding kruidengeneeskunde die Marianne Holtslag zelf afrondde.

De informatiebijeenkomst is in de Kruidenhof, Mallumse Molenweg 39 in Eibergen. Voor meer informatie of opgave voor 27 oktober, mail naar deblauwelis@gmail.com of kruidenhof-te-mallum@hotmail.com

Details

Soort evenement
informatie over kruiden

Wanneer
27 oktober 2021 vanaf 10:30 tot 23:59

Waar
Kruidenhof Eibergen

Categorieën