Ode aan het Landschap

Wat is de Ode aan het Landschap?

Elk jaar organiseert het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) een aantal activiteiten en aandachtmomenten rond een bepaald thema. Dit jaar is dat Ode aan het Landschap omdat Nederland rijk is aan een grote variatie aan landschappen. Dit themajaar wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners waaronder De Achterhoek. De SVN (Stichting Vleermuizendorp Neede) wil hieraan een bijdrage leveren met een fietstocht in het buitengebied van Neede  op zaterdagavond 18 september.

Onbekend maakt onbemind:

Vleermuizen maken gebruik van verschillende landschapselementen variërend van bomen(rijen), huizen, kerktorens, grotten, kelders en nog veel meer. Wij willen jullie meenemen op de fiets om met een vleermuizenblik naar onze omgeving te kijken.

Wat zijn belangrijke plekken voor de voortplanting, voor de winterslaap en waar gaan zij op zoek naar hun eten? Stel wij mensen veranderen enige landschapselementen, wat voor mogelijke gevolgen heeft dit voor vleermuizen. Wil je antwoord op deze vragen en nog veel meer?? Sluit je aan bij onze fietstocht en aansluitende presentatie op zaterdagavond 18 september.

Wat gaan wij die avond doen?

Onze activiteit start om 18.15 uur met een 1,5 uur durende fietstocht tot zonsondergang, waarna aansluitend in de Kronenkamp een presentatie volgt. Afhankelijk van de vragen eindigt de avond uiterlijk 21.30 uur.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep vrijwilligers van drie organisaties, Stichting Vleermuizendorp Neede, het IVN en stichting Kronenkamp.

Deelname is gratis (graag aanmelden) en de activiteit is gericht op volwassenen waarbij vanzelfsprekend kinderen van harte welkom zijn. Kleine kinderen graag onder begeleiding van een volwassene.

Hieronder staat alle relevantie informatie:

Datum: Zaterdag 18 september 2021

Starttijd: 18.15 uur

Eindtijd: 21.30 uur

Koffie/Thee: 2 euro

(Consumptie voor eigen rekening)

Aanmelden via mail:

Kevin Collins

voslowieke@gmail.com

Waar: Natuurpark Kronenkamp Neede
Locatie: Kronenkamp 14, 7161 HE, Neede

Ondergrond: Dit zullen deels asfalt, deels onverharde paden zijn.

Tijdens de excursie zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.

Aantal deelnemers: Maximaal 30 mensen

Fietstocht