Vrijhof cultuur presenteert… Amsterdams Kleinkunst Festival on tour!

Volgende week kun je de Halve Finalisten van de AKF Sonneveldprijs in je eigen stad bewonderen. De kandidaten touren door het land en zijn op donderdag 27 februari te vinden in de Vrijhof in Enschede. Dit is jouw kans om Lotte, Beth & Flo en Maria te zien optreden. Koop nu de laatste kaarten, want deze talenten wil je niet missen!

De AKF Sonneveldprijs is een wedstrijd voor getalenteerde cabaret- en kleinkunsttalenten. Ze maken hun eigen programma en worden via ons begeleid door verschillende theatermakers en regisseurs. Het meedoen aan deze wedstrijd kan de eerste stap in een succesvolle carrière betekenen. Momenteel zijn de deelnemers bezig met de Halve Finalistentournee door Nederland. Deze tour geeft je de kans om de deelnemers te zien en deel uit te maken van hun begin. Tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival zal de finale plaats vinden in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Over de deelnemers

Lotte Velvet - Ondergrond

Lotte Velvet (1984) heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

Lotte Velvet woont in Rotterdam en is naast kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Haar helden zijn onder andere Patti Smith, Kate Tempest en Andy Warhol.
Ze maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde in maart 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren.

Maria Kraaijkamp - Alles onder controle

Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial - haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

Maria (1983) stond op haar zesde voor het eerst op een podium als zingende boom en had altijd wel iets vertellen in de kring. Haar liefde voor zingen en verhalen vertellen is gebleven; op het podium en daarbuiten. Na haar studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam dreigde ze haar dagen op kantoor te gaan slijten, tot ze in februari 2019 voor het eerst een paar eigen liedjes zong in de Open Bac. Het werd in één klap duidelijk: Maria hoort niet in de kantoortuin thuis, maar in het theater.

Beth & Flo - Niet wat je denkt

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur!

Beth & Flo bestaat uit Elsbet Remijn (1989) en Claudette Verhulst (1988, de Flo van het duo; lang verhaal). Ze zijn beiden opgeleid als klassiek pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze ontdekten graag samen op het podium te staan. Als pianoduo vielen Beth & Flo al snel op en speelden ze in zo’n beetje alle grote concertzalen in het land. En in het theater… tja, daar moeten ze alles nog ontdekken. Gedreven door hun missie om klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken, grijpen ze deze uitdaging met vier handen aan.

Datum : Donderdag 27 februari 2020

Tijd      : 19.30 uur