Vrijhof cultuur presenteert… Talent on the Move!

Enschede – Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie. Dat biedt de voorstelling Talent On The Move van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Deze bijzondere voorstelling is maandag 10 februari om 19.30 uur te zien in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit Twente. Talent On The Move vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans: met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. De voorstelling wordt uitgevoerd door de jonge talenten van Codarts Rotterdam en is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spatten. Ieder jaar weer, ieder jaar anders. Lees meer/bestel kaarten op www.utwente.nl/cultuur.

Nu al genieten van de topdansers van morgen!

De jaarlijkse tournee van Talent On The Move is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival vindt haar thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert gedurende het jaar vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen, met als tweejaarlijks hoogtepunt het Holland Dance Festival in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de studenten profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden het jonge danstalent graag een landelijk podium.

Talent On The Move levert de jonge dansers veel waardevolle toneelervaring: de tournee langs meer dan twintig theaters door heel Nederland biedt hen de mogelijkheid podiumervaring op te doen en leert hen te ervaren hoe het is om in een professioneel dansgezelschap te dansen.

Het programma van Talent On The Move is samengesteld uit bestaand repertoire van internationale topchoreografen en nieuw werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. Het afwisselende programma van bestaand repertoire en nieuwe creaties is een ware bruggenbouwer naar publiek in het hele land.

Aan eerdere edities van Talent On The Move hebben o.a. de volgende choreografen meegewerkt: Jiří Kylián, Ed Wubbe, Marina Mascarell, Regina van Berkel, Mauro Bigonzetti, Ton Simons, Juanjo Arqués, Amos Ben-Tal, Hofesh Shechter, Marco Goecke, Stephen Shropshire en Cayetano Soto.

Datum : Maandag 10 februari 2020

Tijd      : 19.30 uur