<

Natuurpark Kronenkamp

Over Natuurpark Kronenkamp

Het nieuwe natuurpark wordt ontwikkeld op het 2 ha grote terrein van de voormalige waterzuivering in Neede, waar ook alle gebouwen nog staan. Tot voor kort stond het op de nominatie om gesloopt te worden, tenzij er een passende invulling werd gevonden die voor Neede een meerwaarde betekende.

Bij eigenaar gemeente Berkelland werd een ontwikkelplan ingediend, gericht op natuurgerelateerde en sociaal culturele activiteiten. Eind 2016 gaf zij formeel toestemming om het plan in gang te zetten. Tevens werd afgesproken dat de locatie in erfpacht wordt genomen en er overeenkomstig de plannen een bestemmingswijziging volgt.

Alle activiteiten die gaan plaatsvinden zijn ondergebracht in de begin 2017 opgerichte Stichting Natuurpark Kronenkamp. Naast de gemeente Berkelland heeft ook de provincie Gelderland in het kader van het programma ‘Burgerbetrokkenheid bij groen, natuur en landschap’ een belangrijke bijdrage geleverd voor de start van het project en het betrekken van de omgeving bij de ontwikkeling.

 

Sinds 1 februari jl. zijn de reguliere openingstijden van ontmoetings-/educatieruimte Het Filter in Natuurpark Kronenkamp aangepast.

Deze zijn nu: maandag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Bezichtiging gratis.

Op de derde woensdag van de maand vindt ’s middags een activiteit plaats van 14.30 tot 16.30 uur. 

De activiteiten worden o.a. bekendgemaakt via posters in Neede en op de website van Natuurpark Kronenkamp: www.natuurparkkronenkamp.nl

Foto's

Contact

Kronenkamp 14
7161 HE  Neede

0545-796540
info@natuurparkkronenkamp.nl